Les eleccions amb un cens més ampli: 40.000 votants

www.andorradifusio.ad

Entre el 6 i el 9 de juny estan cridats a les urnes els ciutadans de 27 estats membres de la Unió Europea. Portuguesos, francesos i espanyols residents a Andorra podran votar al consolat.

Més de 40.000 residents espanyols, francesos i portuguesos estan convocats a les eleccions europees que se celebraran entre el 6 i el 9 de juny. La comunitat més nombrosa amb dret a vot en aquests comicis és l'espanyola. L'ambaixada té censats 30.000 residents que podran votar de l'1 al 6 de juny entre les 9 del matí i les 6 de la tarda entre setmana i els caps de setmana, de 10 del matí a 6 de la tarda, amb pausa al migdia. 

El sistema electoral portuguès estrena en aquestes eleccions europees una nova modalitat de vot. Per primer cop, un sistema innovador permet votar en qualsevol demarcació electoral. És a dir, un portuguès que viu a Barcelona o a la Seu d'Urgell pot votar a Andorra. Aquests ciutadans i els prop de 8.000 portuguesos residents ho podran fer el 8 i 9 de juny de les 8 del matí a les 7 de la tarda al consolat honorari. El sistema de vot anticipat es durà a terme presencialment el 28 i el 30 de maig.

Pel que fa als residents francesos, prop de 2.700, podran votar presencialment al consolat el 9 de juny de 8 a 6 de la tarda. Per facilitar la participació als residents al Pas de la Casa que no puguin desplaçar-se a la capital, el 27 de maig, a l'escola francesa un treballador de l'ambaixada recollirà els vots per procuració. 

Les eleccions europees es fan cada 5 anys i des d'enguny hi haurà 720 escons. L'objectiu ara de la Unió Europea és preparar Albània, Bòsnia i Hercegovina, Kosovo, Macedònia del Nord, Montenegro i Sèrbia per a l'adhesió a través de reformes econòmiques.

Informa: Caterina Vidal - Ana Alamán

Comparteix:

Les grans superfícies respiren després de mesos de davallada Baya Baye actuarà a la Festa de la joventut, amb el rap com a protagonista