Els accionistes majoritaris de BPA presentaran una demanda contra l'Estat per danys i perjudicis

www.andorradifusio.ad

Els germans Cierco demanaran danys i perjudicis a l'Estat, ho han anunciat avui,  pel que consideren un expoliació unilateral de Banca Privada d'Andorra. Els accionistes majoritaris no descarten emprendre accions legals directament contra els directius de l'INAF i de  l'AREB.

En una nota de premsa els propietaris majoritaris de BPA asseguren que les accions de l'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries  "confirmen l'apropiació injustificada dels actius de l'entitat bancària, suposant això quantiosos danys per als accionistes de la societat". Així mateix, afegeixen que "la reclamació econòmica que s'instarà no treu que hi pugui haver altres accions administratives i judicials".
En aquest sentit, diu que s'estan estudiant accions per eventuals conductes doloses o negligents contra la direcció de l´INAF i l'AREB. Els advocats dels propietaris avaluen quina ha de ser la quantitat de la demanda. 
La nota de premsa diu que els acords que des de l'AREB es feien públics ahir amb la constitució del nou banc bo que té com a únic accionista l'AREB representen per als accionistes de BPA quantiosos danys. Qualifiquen d'expropiació sense justificar la decisió de l'organisme. El comunicat afegeix que la família Cierco, que havia mantingut com a prioritària la via del diàleg, instarà una reclamació en responsabilitat administrativa al Govern, perquè considera que els autors de les accions que els perjudiquen són persones vinculades a les institucions de l'Estat.

Informa: Gemma Rial      Locució: Anna Lladó

Consulta aquí el comunicat emès pels accionistes majoritaris de BPA

Comparteix:

L’AREB podria obligar els Cierco a compensar el valor negatiu de BPA Veïns d'Escaldes continuen sense aigua mentre Capesa assegura que la situació s'ha normalitzat