Els detalls de l'acord entre el comú d'Encamp i SAETDE

www.andorradifusio.ad

L'acord entre el comú i SAETDE preveu, entre d'altres, l'allargament de la concessió de què gaudeix la societat fins al 2065. A més, el comú li permet explotar els terrenys de la zona d´Envalira fins al riu de Massat, a canvi de renunciar a la zona del Cercle de Pessons i Cubil. També s'estableix una rebaixa de l´1% en el cànon que SAETDE paga al comú, mentre que la corporació pagarà un 10% menys per la gestió del Funicamp. Finalment, SAETDE invertirà a la zona del Pas de la Casa uns 18 milions d´euros, en un projecte que inclou un nou telecabina que uneixi el peu de pistes amb la zona de debutants.

A partir de la signatura de la proposta de conveni, el comú d´Encamp disposa de 3 mesos per trobar les fórmules legals i jurídiques addients per desenvolupar l´acord d´intencions, ja aprovat en sessió de consell comunal amb el vot en contra de PS i l´abstenció d´SDP.

La minoria critica, per exemple, que no se sàpiga encara com allargar de manera legal la concessió a SAETDE. També que no s´hagi informat la ciutadania del contingut de l'acord, que comporta responsabilitat administrativa d´ara endavant. El socialdemòcrata Joan Sans assegura que l'ampliació de la concessió ha de passar per concurs públic tal com marca la llei.

L'excònsol major Miquel Alís també hi està en contra. Juntament amb un grup de ciutadans, no descarta acudir a la Justícia. Defensa que l´allargament del temps de la concessió i del terreny a SAETDE i la reducció del cànon, haurien de fer-se mitjançant un edicte públic i que si no, es vulnera el codi de l´administració.

Informa: Jordi Cama

Comparteix:

El PS adapta els estatuts a la nova llei de partits polítics i finançament electoral AMIDA estrena web per difondre les activitats de l'entitat