Els fallaires de la capital recuperen la història de les falles d'Andorra en un documental

www.andorradifusio.ad

En el Dia mundial del patrimoni audiovisual, l'Arxiu Nacional ha organitzat la projecció d'"El camí del foc. La cremada de falles d´Andorra la Vella". Es tracta d´un documental que posa en relleu la història i la importància d'aquesta tradició de Sant Joan. El documental, per cert, també el podran veure a Andorra Televisió, que hi ha col·laborat.

"El camí del foc. La cremada de falles d´Andorra la Vella" és la història dels testimonis que van cremar les primeres cap a la primera meitat de segle XX.

Però també el recorregut que han fet des de la seva recuperació el 1987 com una comunitat que actualment engloba una seixantena de membres que han passat la tradició de pares a fills. El foc els captiva. És tant que els més petits, que no poden rodar foc fins als 16 anys, ho esperen amb ganes.

És aquest el sentiment que recull el documental que avui s'ha pogut veure al Teatre Comunal i que és la culminació d'un procés de recerca que es va encetar amb la creació de l'associació al 2013.

Avui tot eren aplaudiments per aquest treball. Ara esperen que d'aquí a un any es puguin tornar a reunir per celebrar la inscripció de les falles com a patrimoni immaterial de la Unesco. "El camí del foc. La cremada de falles d´Andorra la Vella", ha estat produït per Qucut Producció i Comunicació.

Informa: Rosa Alberch     Imatge: Sergi Pla

Comparteix:

El Superior desestima els dos recursos de Carlemany Calidae contra Vivand Baró té dubtes sobre les candidatures de DA a la Massana i Sant Julià