ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els germans Cierco declaren a la Batllia pel cas BPA

www.andorradifusio.ad

Aquest dijous al matí els accionistes majoritaris de BPA, els germans Ramon i Higini Cierco, han declarat davant la batlle Canòlich Mingorance en el marc del cas BPA. 

Ramon Cierco ha arribat a la seu de la justícia poc abans de les 10 del matí d'aquest dijous. L'accionista majoritari de BPA ha declarat davant de Canòlic Mingorance durant menys de mitja hora, acompanyat dels seus dos advocats, Enric Casadevall i Maribel Lafoz. Segons ha pogut saber RTVA, se li hauria demanat en quina mesura el consell d´administració de BPA estava al corrent dels casos problemàtics relacionats amb blanqueig detectats dins del banc. 

Al migdia ha estat el torn del seu germà, Higini Cierco, que ho ha fet acompanyat de l´exgestor de banca Santiago Rosselló. En aquest cas, Higini només ha acceptat respondre les preguntes de la batlle i el fiscal, i no les de l´advocat del Govern, Manel Pujadas. En les respostes hauria declarat en el mateix sentit que el seu germà. Segons afirmen els germans en un comunicat, han corroborat que l'entitat va actuar sempre seguint el marc legal andorrà vigent en cada moment, i amb cooperació amb els organismes de control i supervisió i amb les empreses auditores. Segons Pujadas, les respostes dels germans haurien estat poc satisfactòries.

Els germans Cierco han declarat com a encausats arran de la querella presentada pel Govern contra l´exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, i altres gestors del banc. L´advocat de l´executiu, Manel Pujadas, sosté que els Cierco no podien no estar al corrent de les operatives que són sospitoses d´haver servit per blanquejar diners del crim organitzat.

En el marc de la declaració. Higini Cierco ha denunciat amenaces d'alts comandaments de la policia espanyola coaccionant-los per col·laborar en el cas Pujol. En cas contrari, segons Cierco, el banc desapareixeria. El màxim accionista de l'entitat ha vinculat les amenaces a la posterior nota del FinCEN. 

Amb la declaració dels germans Cierco la instrucció del cas BPA es pot donar pràcticament per tancada. De fet, és previst que la propera setmana Mingorance comuniqui quins dels encausats són finalment processats. La intenció de la batlle és tancar  la instrucció i passar el cas al Tribunal de Corts abans que acabi l´agost.

Informa: Andrés González-Nandín      Imatge: Robert Querol/Hèctor Romance

Consulta aquí el comunicat complet dels germans Cierco

 

Comparteix: