ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els grups presenten 260 esmenes a l'ordenament tributari

www.andorradifusio.ad

El grup socialdemòcrata ha presentat 127 esmenes al projecte de llei de bases de l´ordenament tributari, que amb la quarantena del grup mixt i el centenar dels demòcrates sumen més de 260. Avui s´ha exhaurit el termini per presentar propostes de modificacions al text del Govern.

El grup socialdemòcrata ha basat les esmenes al text de bases de l'ordenament tributari en dos eixos: garantir que l´agència tributària pugui exercir les funcions i augmentar les garanties dels tributaris enfront de l'agència.

Segons ha explicat el president del grup, David Rios, entre d´altres qüestions s´ha esmenat l´article 67 per tal que el deure de facilitar informació només sigui relativa a obligacions tributàries. Per contra, els socialdemòcrates són partidaris que el secret bancari i professional no es pugui aplicar quan afecta informació tributària, tal com estableix el text original del Govern. Segons el president del grup parlamentari socialdemòcrata, "el que provoquen és que l'agència tributària deixi de tenir un instrument que li permeti comprobar que tots els obligats tributaris compleixen".

També s´hi ha suprimit l´obligació que tothom faciliti informació tributària sense que l´agència l´hagi demanada. A més, s´ha refet el redactat pel que fa a les inspeccions en els domicilis particulars per tal d´evitar inconstitucionalitats. Així, l´esmena estableix que només es puguin fer amb el consentiment del contribuent o amb una autorització judicial. A les 127 esmenes del grup socialdemòcrata s´hi sumen les quaranta-una del grup mixt i les més de cent dels demòcrates.

Informa: Andrés González-Nandín

Comparteix: