Els impulsors del banc Raiffeisen proposen a l'AREB alternatives per salvaguardar el valor de BPA

www.andorradifusio.ad

Recentment s'ha creat al Principat una nova entitat bancària. Es tracta de Raiffeisen Andorra, un banc cooperatiu que neix amb la intenció de posar sobre la taula més opcions a l'hora d'afrontar la situació de l'antic BPA. Diuen que la proposta escollida per l'AREB de crear un banc pont no és l'única que existeix, i que n'hi ha que serien més beneficioses per als clients i treballadors.

Un grup de ciutadans, que inclouen clients i treballadors de Banca Privada d'Andorra han creat Raiffeisen Andorra. Es tracta d'un tipus de banc que funciona com una cooperativa, és a dir, que tots els seus clients són alhora socis de l'entitat. L'han creada amb la intenció d'oferir més alternatives per tal de minimitzar la destrucció de valor de BPA, ja sigui de capital o de llocs de feina.

Diuen que fins ara l'AREB només ha tingut en compte l'opció de crear un banc pont. Segons els impulsors de Raiffeisen, hi hauria dues solucions més addients: l'adquisició d'una part del negoci de BPA o la reestructuració o recapitalització total de l'entitat cap a una cooperativa. Insisteixen que d'aquesta manera els clients podrien mantenir el 100% del seu saldo i fins i tot els diners de les preferents.

Primer, però, asseguren que el que és cabdal és que l'AREB faci públics quins comptes han passat l'auditoria i quins altres no, per tal de saber els actius tòxics, i també que indiqui quines minusvàlues s'aplicaran als actius de BPA que es traspassin a Vall Banc. Diuen que en altres països que han tingut problemes amb el FinCEN Raiffeisen ha estat la solució escollida.

Els impulsors d'aquesta banca cooperativa començaran ara una ronda de contactes per donar a conèixer la seva proposta, i insten a l'AREB a estudiar aquestes alternatives.

Informa: Judit Pedrós Imatges: Robert Querol

Comparteix:

Un miler d'espectadors a les representacions del Retaule de Sant Ermengol Els Persefone recorreran vuit països en la seva gira europea