ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Una empresària de Silicon Valley explica la fórmula del seu èxit a Andorra la Vella

www.andorradifusio.ad

La fórmula que ha portat Silicon Valley a ser la divuitena economia del món i a acollir els dos terços dels multimilionaris tecnològics ha centrat la conferència de Mar Hershenson al cicle "Crèdit Andorrà Global Forum".

Cofundadora de Pear VC, un fons d'inversió en noves empreses situada a Palo Alto, Hershenson estableix quatre premisses per explicar l'èxit de Silicon Valley: una zona amb universitats de prestigi, inversors de risc que busquen bones idees, una indústria tecnològica de primer ordre i una mentalitat emprenedora sempre atenta als nous talents.

Un model precursor i únic, però exportable. "És més fàcil un país petit que un país gran, perquè hi ha una xarxa de persones i es pot fer. Però canviar la mentalitat de les persones suposa anys. Crec que una de les coses més importants, i així és com va començar Silicon Valley, és que hi hagi una empresa local que tingui molt d'èxit. Per a això potser no cal tenir la supermentalitat de la qual estic parlant, sinó que es pot desenvolpar durant les dècades següents a l'èxit de la primera empresa", considera l'empresària.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

3.238.184.78