ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els empresaris del Pas de la Casa celebren les iniciatives del Govern per portar-hi treballadors

www.andorradifusio.ad

Trobar personal que vulgui anar a treballar al Pas de la Casa és una missió difícil, sobretot a l'hivern. Tot i reconèixer que la situació apunta a una millora, degut en part a les iniciatives del Govern, els empresaris reconeixen que tenen problemes per cobrir les necessitats. La manca de pisos de lloguer durant la temporada d'esquí és un dels motius, però no l'únic.

El sector empresarial del Pas agraeix i valora els esforços del Govern per intentar pal·liar la situació a través d'incentius, com ara subvencionar el transport públic per facilitar el trasllat fins a la vila encampadana. Però tot i això és difícil cobrir tota la demanda de mà d'obra, sobretot fora de la temporada d'hivern. Iniciatives turístiques del Pas apunta a diversos factors.

En tot cas, Jean Jacques Carrie assegura que les iniciatives de Govern han ajudat a millorar sensiblement la situació, ja que s'aporten solucions tenint en compte les peculiaritats de cada sector empresarial.

El programa de foment de l'ocupació creat pel Govern intenta buscar solucions per a les zones allunyades, com el Pas de la Casa. Un altre problema afegit és l'habitatge. Iniciatives turístiques del Pas reconeix que durant l'hivern el mercat de pisos de lloguers es redueix considerablement per la demanda dels turistes, fet que dificulta trobar allotjament per als treballadors.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatge: Sergi Linares

Comparteix: