Encamp aposta per la inclusió amb un espectacle d'El Pot Petit que compta amb una intèrpret de llengua de signes

www.andorradifusio.ad

El Pot Petit torna al Principat amb una funció que compta íntegrament amb una intèrpret de llengua de signes que forma part de la companyia. En el marc d'un programa d'espectacles teatrals destinats als infants, el comú d'Encamp aposta així per potenciar la inclusió en l'àmbit cultural. Les famílies que necessiten aquest suport ho celebren, però reivindiquen que hauria de ser molt més freqüent i en molts més àmbits.

El primer personatge d'El Pot Petit a pujar a dalt de l'escenari ha estat la Juna. Normalment fa de titellaire, cantant i en algunes peces d'intèrpret de llengua de signes, una acció que aquesta vegada s'ha ofert de forma íntegra al llarg de tot l'espectacle. 

La intèrpret, cantant i actriu, Mercè Munné, que dona vida a aquest personatge, creu que el fet que aquesta figura sigui part de la companyia, conegui el repertori i sigui un personatge conegut "és d'agraïr perquè les persones sordes puguin gaudir de l'espectacle".

A més, ha apuntat que "és una manera de fer que els nens oients entenguin que hi ha altres nens que no poden sentir i que es comuniquen d'altra forma".

Per la seva part, el guitarrista, actor i cantant, Siddartha Vargas, ha remarcat que "sempre tenim aquesta qüestió molt present i ho continuarem fent en la mesura que sigui possible".

La doble funció de la companyia forma part del programa d'espectacles musicals que el comú d'Encamp ha programat d'abril a novembre. La cònsol major, Laura Mas, pensa que "hem de començar a treballar en espectacles més inclusius", tot afegint que també s'hauria d'ampliar aquesta inclusió a altres llocs.

En aquest cas, la corporació va facilitar la presència de famílies amb dificultats auditives, que agraeixen amb escreix aquest suport, però reclamen que hauria de ser molt més extensiu.

La secretària de l'Assocaciació de Discapactiats Visuals i Auditius, Maria Estefania Morales, ha remarcat que s'ha de lluitar per "una normalització de la llengua de singes", i ha afegit que "des del Govern i les organitzacions ha d'haver més inclusió".

Entre el públic ha quedat palesa des del minut u la il·lusió de tornar a consumir cultura que, a més a més, compta amb elements integradors que faciliten el gaudi al màxim d'espectadors possibles.

Informa: Laura Cugat 
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

El comú d'Andorra la Vella descarta que s'instal·li un bar al Parc Central a l'estiu El Govern vol que tots els grans esdeveniments que es facin a la natura presentin una direcció ambiental