Encamp subvencionarà la meitat del cost de la TMA als turistes francesos que pernoctin almenys dues nits al Pas

www.andorradifusio.ad

Amb l'objectiu de mantenir el gros de les reserves de visitants francesos en hotels i allotjaments turístics del Pas de la Casa, el comú d'Encamp subvencionarà la meitat del cost de la prova TMA, que és necessària per passar la frontera. A més, també s'ha demanat al ministeri de Salut la possibilitat d'instal·lar un stop-lab a la vila, com reclamaven veïns i comerciants.

El comú d'Encamp subvencionarà la meitat del cost de les proves TMA que els visitants francesos han de presentar per poder tornar al territori veí. Així ho han transmès els cònsols al teixit hoteler i dels allotjaments turístics del Pas de la Casa. Per poder accedir a aquesta ajuda, que s'aplicarà un cop s'acordi per part del Consell econòmic de la vila, els viatgers han de pernoctar almenys dues nits. L'objectiu no és provocar una allau de turistes de l'Estat veí del nord, sinó poder mantenir les prop de 400 reserves que ja s'havien fet.

D'altra banda, Encamp ha demanat al ministeri de Salut la possibilitat d'instal·lar un stop-lab a la vila encampadana per facilitar la recollida de mostres als visitants francesos. S'està a l'espera de rebre la resposta per part del Govern. Mentrestant, aquest cap de setmana, per les taules de Prat de la Creu, s'han fet 121 proves a persones, visitants i residents, que volien viatjar a França.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix:

La llei de funció pública preveu que es mantingui la categoria de funcionari Vacunes Moderna, a final de febrer