ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'encariment de la vida comença a canviar els hàbits dels visitants del Pas

www.andorradifusio.ad

L'estiu ha començat a bon ritme al Pas de la Casa. Els objectius són potenciar la diversificació econòmica, embellir encara més la vila per atraure turisme durant tot l'any i tenir la mà d'obra suficient per fer-ho. Així ho constata el Consell Econòmic i Social i els comerciants, que tenen com a principal neguit els efectes de l'encariment de la vida, que ja noten els visitants.

Prudent optimisme amb una bona dosi d'incertesa. Aquest és el sentiment per part del Consell Econòmic i Social del Pas de la Casa i els comerciants per als propers mesos, preocupats, sobretot, per les conseqüències de l'increment generalitzat dels preus, que ja està fent canviar algunes tendències en els turistes. Des de principi d'any, l'activitat del Pas de la Casa encara està per sota de les xifres prepandèmia, però hi ha bones sensacions per a l'estiu.

Tant el president del Consell Econòmic i Social del Pas de la Casa, Josep Maria Mas, com el president d'Iniciativa Publicitària del Pas, Jean Jacques Carrié, coincideixen en què ara els visitants comparteixen més el cotxe. "Potser estan compartint més el vehicle per venir a visitar el Pas", comenta Mas. Carrié creu que és "normal" si es tenen en compte els preus dels carburants.

Amb tot, el president de l'Associació de Veïns i Comerciants del Pas de la Casa, Òscar Ramon, considera que això no afecta el flux de les compres. "La gent camina molt i tarda a comprar una mica més, però la gent que necessita alguna cosa compra igualment."

El gran repte és fer del Pas un pol d'atracció també a l'estiu fent que els visitants es quedin més d'un dia i puguin obrir el màxim d'hotels possible. D'una trentena d'hotels, ara mateix n'hi ha d'oberts la meitat. Per això és necessari tenir el personal suficient, una problemàtica molt present. Ramon opina que el que falta és gent que "treballi de cara al públic; això sí que ens hem adonat que falta i, bé, ho estem treballant". Entre les solucions, manifesta que hauran "d'apujar una mica els sous". Aquesta casuística fa temps que dura al Pas, i per això, els comerciants asseguren que estan preocupats "perquè ja fa anys que passa."

Amb tot, aquesta setmana l'executiu ha aprovat una ampliació de 300 autoritzacions d'immigració temporals més per a l'estiu. Mas no creu que l'ampliació pugui ser suficient. "No sé si amb això arribarem a cobrir el que cal perquè realment hi ha una mancança important". 

Acabar de remodelar i millorar alguns carrers i embellir les façanes són alguns projectes en curs i de futur que té la vila, amb el desig de convertir-se en un destí que no només es caracteritzi per les compres.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Ricard Tenza 

Comparteix: