L'encariment de la vida dispara els problemes de salut mental 

www.andorradifusio.ad

Creixen els problemes de salut mental a causa de l'agreujament de la situació socioeconòmica del país. Ho reitera el nou president del Col·legi de Psicòlegs, que també recalca que cal invertir més recursos per atendre els joves. Volen desplegar més accions de sensibilització i formació. 

L'augment de preus i dels lloguers alimenta els obstacles per arribar a final de mes i, de retruc, els problemes de salut mental. El  president del Col·legi de Piscòlegs, Òscar Fernández, és taxatiu: "No veig l'aturada ni la marxa enrrere". Assegura que la situació actual cada cop genera "més ansietat, angoixa, malestar i problemes de son i alimentaris."

Alerten que és important atendre pacients que tinguin dificultats per gestionar certs processos i malalties, com ara el càncer, i sobretot ampliar el ventall de recursos per a joves"Pensem que hi ha moltes patologies que acaben sent ateses a fora d'Andorra, com ara trastorns alimentaris i addictius. Segurament dedicar pressupost en aquesta línia ajudaria els joves del país."

Des del Col·legi també volen contribuir-hi reforçant la prevenció en escoles i esplais i ampliant les formacions a psicòlegs i altres professionals sanitaris, i també fent accions per a la població general. Molts reptes d'un nou equip que tot just comencen a dibuixar-se.

Diversitat de piscòlegs

Actualment, el Col·legi compta amb més de 150 professionals, amb una mitjana de deu incorporacions per any. Segons Fernández, hi ha una bona ràtio, tot i la necessitat de més recursos cap als joves. Destaca també la diversitat dels professionals. "És una junta molt diversa i creiem que ens permetrà treballar en diferents àmbits alhora."

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pau Bonastre 

Comparteix:

Arriba el plat fort del SAM 'Pa d'arrels en dansa', una declaració d'intencions