ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

S'enlaira amb èxit una nova cria de trencalòs

www.andorradifusio.ad

L'enlairament d'una nova cria de trencalòs, consolida el pla d'actuació iniciat per a la conservació d'aquesta espècie. Un nou èxit que arriba després que una parella hagi nidificat en un niu sense monitorització. Aquesta nova cria es converteix en la sisena a aixecar el vol des del 2011.

El Pla d'Actuacions per a la Conservació del Trencalòs (PACT) aconsegueix un nou èxit amb la reproducció d'una parella que ha aconseguit nidificar a Andorra.

L'enlairament, que va tenir lloc el 25 de juny, es va poder constatar gràcies a les observacions manuals dels voluntaris del PACT i es converteix en la sisena cria a aixecar el vol des del 2011.

El trencalòs és considerat des dels anys vuitanta una animal en greu perill d'extinció a Europa, on any rere any, per culpa de la utilització de verins, la caça i l'espoli de nius, ha anat desapareixent d'algunes regions.

Es tracta d'una espècie de voltor, que rep el seu nom pel seu costum d'alçar fins a grans alçades els ossos de les seves víctimes per deixar-los caure sobre les roques i menjar-se'n la medul·la de l'interior.

Aquest pla d'actuació s'emmarca dins del conveni signat pel Govern i l'Associació de Defensa de la Natura des del 1999, que té com a objectiu afavorir la biodiversitat i permetre la conservació de l'espècie a través d'accions com la seva divulgació, establir punts d'alimentació suplementària o seguir la població a través de càmeres instal·lades als nius.

Informa: Hèctor Romance
Imatge cedida: PACT/Govern d'Andorra

Comparteix: