S'enlairen els vols privats a l'aeroport d'Andorra-la Seu

www.andorradifusio.ad

Els vols corporatius s'han convertit en el principal proveïdor de passatgers de l'aeroport d'Andorra-la Seu. En aquest primer trimestre de l'any, 13 companyies han operat des de les instal·lacions, amb vols d'aquestes característiques més del 90% dels dies.

Dues d'aquestes companyies tenen la base a les instal·lacions alturgellenques. Es tracta de vols privats, amb aparells de 7 a 9 places, amb origen o destinació majoritàriament a països europeus i adreçats a un públic d'alt poder adquisitiu. Tot plegat ha fet que en aquests primers tres mesos de l'any el nombre de passatgers s'hagi doblat, amb 5.546 en contrast als pocs més de 2.500 de l'any passat.

També ha influït en aquest augment la consolidació de la ruta amb Madrid. Les operacions també s'han enfilat per sobre del 70% respecte als tres primers mesos del 2023, amb un total de 1.257.

Aeroports de Catalunya, que és qui gestiona les instal·lacions, ha previst un ambiciós pla de millores a curt termini, com ara establir un punt per carregar combustible per a les aeronaus. També un edifici per a la dotació de bombers i ampliar la zona d'aparcament, a més de millorar la terminal i l'ampliació del nombre d'hangars.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

Executats 120.0000 euros de crèdits tous a l'abril 95.000 euros per a la festa major de Sant Julià