Pas enrere del MoraBanc Andorra (79-86)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la 13a derrota de la temporada, segona ensopegada consecutiva, després de caure davant el Joventut Badalona per 79 a 86 en una Bombonera plena de gom a gom. Malgrat veure’s onze punts amunt en l’inici de la segona meitat (49-38), una mala gestió sobretot en l’últim quart amb una criteri arbitral desconcertant deixaria els tricolor sense el premi de la victòria. Jean Montero, MVP amb 28 punts, 7 assistències i un 37 de valoració.

El MoraBanc Andorra ha fet un pas enrere en el seu objectiu d’assolir la permanència el més aviat possible. Després de la derrota del passat diumenge al Buesa Arena de Vitòria en un partit competit, el conjunt tricolor sabia de la importància d’aprofitar el factor Bombonera per créixer i retrobar-se amb la victòria en aquest llarg camí que queda per recórrer. Però a diferència del que es va veure contra l’UCAM Múrcia i el Surne Bilbao Basket, aquest dissabte el MoraBanc no podria amb un Joventut crescut després de trencar la històrica ratxa de victòries de l’Unicaja de Màlaga la passada jornada.

De fet, els de Badalona dominarien durant els primers compassos del partit controlant el rebot amb un Ante Tomic dominador dels taulers (2-6) però el MoraBanc, imprecís d'inici en la faceta ofensiva, despertaria gràcies a l'aportació d'un inspirat Jerrick Harding. Això sí, amb un ajustat 13-15 en el marcador, dos triples consecutius de Shannon Evans permetria a la Penya agafar un màxim avantatge de vuit punts (13-21) per al 15-21 al final dels primers deu minuts.

A l'inici del segon quart el Joventut continuaria fent mal de la mà d'un imparable Ante Tomic i aprofitant-se també de la permissivitat arbitral però l'equip de Natxo Lezkano, de menys a més, seria capaç de canviar la tendència gràcies a una millor defensa i a l'aportació de Jean Montero i Marin Maric. Un 16-8 de parcial deixaria als tricolor per davant en el marcador per primera vegada en el partit (31-29). Dos triples consecutius de la Penya tornarien a donar una petita avantatge als de Carles Duran (31-35) però el MoraBanc també trobaria resposta des del triple. Primer Rafa Luz i després Harding sobre la botzina enviaria el partit al descans amb un 37-35.

A l'inici de la segona meitat el MoraBanc sortiria més dur i amb més energia amb un hàbil Jean Montero que agafaria la responsabilitat dels seus. Un 12-3 de parcial permetria al conjunt tricolor creure més que mai en la victòria (49-38) però la Penya entraria de nou en el partit gràcies a l'aportació de Pep Busquets i sobretot de Shannon Evans autor de 22 punts. De fet, l'encert visitant amb un 2-13 de parcial deixaria un empat a 51. A partir de llavors, un intercanvi de cistelles faria que el partit arribés a l'últim quart amb tot per decidir (63-63).

En els últims deu minuts, el Joventut trobaria resposta en els moments més calents mentre que el MoraBanc, amb poca circulació de la pilota, atacs més forçats i contagiats d’un criteri arbitral desesperant, no trobaria la manera de reaccionar fins a arribar al definitiu 79-86.

El MoraBanc Andorra visitarà el proper dissabte la pista de l’Unicaja de Màlaga (20:45h) en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.