Episodis depressius, trastorns d'ansietat i del comportament infantojuvenil, patologies prioritàries de la cartera de serveis pel Col·legi de Psicòlegs 

www.andorradifusio.ad

Els psicòlegs tenen classificades unes trenta patologies que han d'entrar a la cartera de serveis. La setmana vinent s'han emplaçat a una nova trobada amb Salut en què proposaran opcions de tarifa i durada de les sessions. L'objectiu és trobar un consens que permeti als professionals treballar còmodament, tot oferint un servei de qualitat. 

Episodis depressius, trastorns d'ansietat, trastorns específics de la personalitat i trastorns del comportament infantojuvenil. Aquestes són algunes de les patologies prioritàries que segons el Col·legi de Psicòlegs han de passar a estar cobertes per la CASS. Ja han preparat la seva classificació per aconseguir un abordatge integral, una feina que s'ha estat desenvolupant durant mesos. 

"Emmarcar-les dins un sistema on tots els sanitaris puguem adherir-nos d'una forma igualitària, ja que és molt complicat perquè hi ha molts trastorns mentals i calia fer una definició. El que hem fet per facilitar-ho és definir quina és la patologia, qui seria el derivador i com seria el treball multidisciplinari, on aquí entraria el psicòleg que s'adhereix a la CASS."
Sílvia Palau, presidenta del Col·legi de Psicòlegs

També han detallat quins han de ser els requisits per entrar a treballar dins la cartera de serveis, una tasca que Salut deixa totalment en mans del col·legi

"El que COPSIA proposa és que siguin professionals de l'àmbit clínic sobretot, que tinguin uns cinc anys d'experiència o que estiguin col·legiats evidentment. Al final que el que interessa és que tots treballem a l'una i que els mètodes siguin similars."
Sílvia Palau, presidenta del Col·legi de Psicòlegs

Tot i que va sorgir la proposta d'una tarifa de 40 minuts a 40 euros, Palau afirma que n'hi ha d'altres i les volen presentar totes al Govern en la propera trobada que serà la setmana vinent. En paral·lel, han notat una davallada de feina a l'estiu, sobretot en la regularitat de les sessions, i esperen remuntar al setembre, moment en què també es reprendran les reunions quinzenals entre els membres de l'entitat. 

Informa: Laura Cugat

Comparteix:

5 anys dels atemptats a Barcelona i Cambrils Baixa la incidència de Covid-19 i no hi ha cap ingressat a l'Hospital