Es posa la primera pedra de la nova seu de la justícia

www.andorradifusio.ad

Aquest matí s´ha posat la primera pedra de la nova seu de la justícia. Una obra que costarà 18 milions d´euros i que estarà enllestida el maig del 2019. A l´acte hi ha assistit una important representació del món judicial i diverses autoritats. El cap de Govern i el president del Consell Superior de Justícia han afirmat que l´edifici és un símbol de sobirania i que suposarà una dignificació del treball per al sistema judicial.

L´acte de col·locació de la primera pedra ha estat qualificat d'històric. El nou palau de justícia costarà 18 milions d´euros i les obres s´executaran en 30 mesos. D´aquesta manera, el juliol del 2019 s´espera que estigui en funcionament. Antoni Martí ha dit que aquest obra representa un acte de sobirania. Afirma que "fa justícia a la Justícia i, sobretot, al poble andorrà". "Si hi havia una obra prioritària, era aquesta", ha afegit dient que "no era de rebut que un dels tres poders no tingués una seu propietat de l'Estat". "Hem posat una pedra més dins dels grans fonaments d'un estat de dret com és Andorra", ha conclós.

Pel món de la justícia, aquesta nova infraestructura suposarà una dignificació del sistema, de les condicions laborals i de l'atenció al públic. El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, afirma que "una de les coses més importants és la dignitat" i explica que "es treballarà en condicions millors d'espais i seguretat". Recorda que tots els edificis de l'administració, incloent comuns, la CASS i FEDA. estan en molt millors condicions.

L'obra s'ha dissenyat en col·laboració amb tots els estaments del sistema judicial. Pel ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, es tracta d'un obra prioritària i "una de les més rellevants de tota la legislatura, que puja als 18,7 milions d'euros". Torres ha indicat que "s'ha realitzat un edifici pensat per la gent que ha d'ocupar les instal·lacions i pels usuaris".

La nova seu de la justícia tindrà sis plantes i dos soterranis. Un dels elements més destacats són els tres circuits separats de què disposarà, un pel públic, un altre pels treballadors i el tercer pels detinguts.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

La formació adaptada es dibuixa com a eina clau per compensar el mercat laboral Neix la plataforma Front Comú per aconseguir un canvi de model polític i social