Es presenta el documental promocional de la vall del Madriu

www.andorradifusio.ad

Un dels tresors del nostre país és la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Un tresor, però, força desconegut. Per això s'ha preparat un documental amb el segell de Jaume Riba i Àlex Tena per fer conèixer aquest paisatge declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO. Ahir es va presentar en societat.

42 quilòmetres quadrats i dotze de llarg on trobem el testimoni de la fràgil simbiosi entre l´home i la natura al llarg del temps, la bellesa i la importància de la preservació.

Àlex Tena i Jaume Riba són els autors d´aquest documental que tradueix la històra i que es va començar a elaborar fa un any i mig. Tena explica que "és un recorregut pel Madriu i a partir d'aquí hem insertat les estacions: la primavera, l'estiu, la tardor, que és molt maca al Madriu, i l'hivern". L'objectiu és "traduir el valor de la vall en imatges, sons i paraules".

Madriu al Nord, Perafita Claror al sud. Els creadors d´aquest vídeo han pujat prop de setanta vegades a la vall, al llarg de les quals, en ocasions han patit les inclemències del temps, però també s´han endut moltes anècdotes: "quan ens vam trobar amb una guineu, un isard, un teixó, una marmota que es va fer amiga de l'Àlex...També hem patit temporals i hem tingut molta por", diu Riba.

El documental es va estrenar ahir a l´auditori Claror de Sant Julià de Lòria i ara ha de servir per acostar la vall al visitant. La directora del Pla de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, Susana Simón, anuncia que "hi haurà una segona projecció pública l'1 de juliol a la plaça Coprínceps a l'aire lliure i acompanyada d'un concert de l'ONCA". La voluntat de Simón és que el documental "sigui una eina per Andorra i per l'estranger". El vídeo també es podrà veure al centre d'acollida de visitants que estigui enllestit.

D´altra banda és previst que ben aviat aquest recorregut per aquest espai Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des del 2004 també es pugui veure a Andorra Televisió.

Informa: Rosa Alberch       Imatge: Meri Bellosta

Aquest és el tràiler del documental:

 

 

Comparteix:

Més del 84% dels alumnes supera la Prova Oficial de Batxillerat Professional La CASS va invertir en renda fixa dos terços dels fons de reserva durant el 2013