ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Es presenta el documental promocional de la vall del Madriu

www.andorradifusio.ad

Un dels tresors del nostre país és la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Un tresor, però, força desconegut. Per això s'ha preparat un documental amb el segell de Jaume Riba i Àlex Tena per fer conèixer aquest paisatge declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO. Ahir es va presentar en societat.

42 quilòmetres quadrats i dotze de llarg on trobem el testimoni de la fràgil simbiosi entre l´home i la natura al llarg del temps, la bellesa i la importància de la preservació.

Àlex Tena i Jaume Riba són els autors d´aquest documental que tradueix la històra i que es va començar a elaborar fa un any i mig. Tena explica que "és un recorregut pel Madriu i a partir d'aquí hem insertat les estacions: la primavera, l'estiu, la tardor, que és molt maca al Madriu, i l'hivern". L'objectiu és "traduir el valor de la vall en imatges, sons i paraules".

Madriu al Nord, Perafita Claror al sud. Els creadors d´aquest vídeo han pujat prop de setanta vegades a la vall, al llarg de les quals, en ocasions han patit les inclemències del temps, però també s´han endut moltes anècdotes: "quan ens vam trobar amb una guineu, un isard, un teixó, una marmota que es va fer amiga de l'Àlex...També hem patit temporals i hem tingut molta por", diu Riba.

El documental es va estrenar ahir a l´auditori Claror de Sant Julià de Lòria i ara ha de servir per acostar la vall al visitant. La directora del Pla de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, Susana Simón, anuncia que "hi haurà una segona projecció pública l'1 de juliol a la plaça Coprínceps a l'aire lliure i acompanyada d'un concert de l'ONCA". La voluntat de Simón és que el documental "sigui una eina per Andorra i per l'estranger". El vídeo també es podrà veure al centre d'acollida de visitants que estigui enllestit.

D´altra banda és previst que ben aviat aquest recorregut per aquest espai Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des del 2004 també es pugui veure a Andorra Televisió.

Informa: Rosa Alberch       Imatge: Meri Bellosta

Aquest és el tràiler del documental:

 

 

Comparteix: