ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'Esbart Valls del Nord celebra el desè aniversari amb un festival ple d'emocions

www.andorradifusio.ad

Una setantena de dansaires de l'Esbart Valls del Nord han pujat a l'escenari de l'Auditori Nacional per celebrar, amb un festival molt especial, els 10 anys de vida de l'entitat. Després d'uns mesos molt complicats, tornar-se a vestir i actuar ha estat el millor final de curs.

La pandèmia no els ha deixat celebrar-ho del tot com els hauria agradat, però finalment, l'Esbart Valls del Nord ha commemorat el desè aniversari amb un dels festivals més emotius de la seva història.

Combinant tradició i fantasia, han volgut fer un recorregut per les danses que han marcat aquesta primera dècada de l'entitat. També hi ha hagut set peces d'entrena, però totes "tenen a veure amb l'emoció", ha comentat la codirectora de l'esbart, Pilar Capdevila

La també codirectora, Sandra Tudó, ha afegit que després de la situació marcada per la Covid-19, poder tornar a fer aquest festival ha estat "la sorpresa per als pares".

De començar el 2011 amb una seixantena de dansaires, actualment ja són més d'un centenar. Aquest cop els protagonistes han estat els infantils i juvenils, il·lusionats per poder-se tornar a vestir i actuar.

Arran de les restriccions d'aforament, l'Esbart Valls del Nord també ha retransmès el festival virtualment. I és que entre els familiars també hi havia ganes de tornar a gaudir en directe.

L'entitat mira ara al futur amb ganes de seguir apropant els balls tradicionals a les noves generacions.

Informa: Judith Sáez-Laura Massegú
Imatge: Andreij Cristancho

Comparteix: