ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Escaldes-Engordany detecta uns 40 edificis que ocupen més espai del permès a la via pública

www.andorradifusio.ad

Les noves ordinacions d'Escaldes-Engordany han deixat fora d'alineació una quarantena d'edificis que suposen també un perill per a la xarxa viària. I els seus propietaris han de retirar la façana en cas que vulguin fer obres. La minoria critica que en un d'aquests es volien fer pisos de lloguer.

Fa uns mesos, Escaldes-Engordany va aprovar una modificació del Pla d'Urbanisme que feia enretirar els edificis que no respectessin les alineacions, és a dir, que les façanes ocupen més espai de la via pública que el que permet l'ordenament.

Els propietaris només ho havien de fer en cas que demanessin un permís d'obres. El conseller de la minoria al comú, Jordi Vilanova, critica que en un dels projectes que ha quedat paralitzat s'hi volien construir pisos de lloguer i un aparcament. Lamenta que s'aturi tenint en compte com defensa la majoria la política d'habitatge.

La cònsol major, Rosa Gili, defensa que se segueixen criteris tècnics i aquest "era un tema de seguretat".

Fins ara s'han detectat 40 edificis fora d'alineació dels quals el comú d'Escaldes-Engordany ha rebut un informe de Mobilitat que expressava que eren un perill per a la xarxa viària.

Imatges: Ricard Tenza-Sergi Linares
Informa: Ariadna Guiu Vila

Comparteix: