Escaldes-Engordany endega una campanya per recuperar el valor dels ponts històrics

www.andorradifusio.ad

Escaldes-Engordany enceta una campanya de conservació dels ponts més antics de la parròquia.

Un d'ells és el dels Escalls que unia Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i on es va signar el primer pareatge. També el final de la revolta del 1880 on es demanava al Consell General concessions per a l’explotació de les aigües termals i les cases de joc. Avui dia, però, està malmès i amagat.

L'actuació, lligada al projecte Caldes, vol tornar-li a aquest pont -i a d'altres emblemàtics, com el de la Tosca i el d'Engordany- la memòria històrica.

Pierre Cadot i l'il·luminador René Stinville, experts en patrimoni cultural, dirigiran les obres de rehabilitació dels tres ponts més antics de la part urbana. Després del diagnòstic i pendent del que acabarà costant la part dels Escalls, de moment es començarà per arreglar dues connexions molt properes. 

Una és la de la Tosca, la imatge de la parròquia on s'assegurarà el pont, s'anivellarà el sol i es cobriran canonades amb vegetació. Feines similars s'hauran de fer al d'Engordany, refet el 1785 després que un aiguat s'emportés l'original del 1772.

Per fer lluir aquests monuments també s'il·luminaran "perquè tothom els vegi i s'afegeixi la màgia que esperen retrobar en aquesta zona", ha manifestat la cònsol major, Rosa Gili.

De moment s'han pressupostat 30.000 euros per a uns treballs que es preveu començar al setembre. 

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

Niño-Becerra: "A Andorra hi podria haver 25 Grifols si el canvi de model productiu hagués començat fa 30 anys" El Govern ha arribat a deure gairebé 12 milions d'euros en factures impagades a proveïdors