L'Escola de Meritxell fa un bon balanç del primer any de model d'atenció integrat i centrat en la persona

www.andorradifusio.ad

El procés d'implantació del nou model d'atenció integrat i centrat en la persona està funcionant molt bé a l'Escola de Meritxell. És el balanç que es fa en el primer any.

El model s'ha implantat en les diverses àrees i edats dels usuaris. Es tracta de donar més poder de decisió i fer més participativa la persona. Actualment els usuaris, amb l'acompanyament dels professionals, decideixen coses d'entrada trivials en el seu dia a dia. Aquest és un procés lent però des de la Fundación Pilares, que va assessorar l'escola, es preveu que dia a dia, facin més visible el seu rol en la societat. La presidenta, Pilar Rodríguez, explica que l'objectiu és "que hi hagi vida i decisions preses per les persones; que hi hagi més persones que vagin a viure en un pis a la ciutat i que només visquin aquí les persones que necessiten molt suport; que no hi hagi nens que hagin de venir aquí per rebre suport, sinó que es doni fora; i s'està treballant el tema de l'ocupació per fer centres o petites empreses".

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Enric Fernández

Comparteix:

Lluita, fe i prejudicis es troben a la Setmana de cinema espiritual L'oposició d'Escaldes-Engordany vol un informe sobre les filtracions d'aigua a Caldea