ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les escoles de Canillo decoren el nucli antic

www.andorradifusio.ad

Implicar els alumnes de les escoles de la parròquia de Canillo és l'objectiu de l'acció d'aquest dijous al migdia en la qual s'ha inaugurat la decoració que penjarà durant tot l'estiu o si més no fins que la pluja i el vent ho permeti. La intenció del comú és que aquests alumnes des de ben petits sentin que pertanyen a una comunitat.

La importància de conèixer la història i fets locals es transmet des de l'escola i el comú creu necessari reforçar aquest aspecte de l'ensenyament.

La d'aquest dijous és una prova i la intenció és mantenir-la fins setembre quan amb els centres docents es treballi un altre projecte similar.

La presidenta de la comissió de Cultura i Esports del comú de Canillo, Núria Fernández, així ho ha explicat al centenar d'infants que amb el xivarri que han format han trencat la calma que hi ha habitualment al nucli antic de Canillo.

Durant dies els nens i nenes de les escoles de Canillo han preparat els dibuixos i fotografies que es poden contemplar ara a la plaça. L'experiència, diu l'alumna Martina Areny,  els ha deixat bon record i desitgen tornar a repetir-la.

Les obres al nucli antic obeeixen a la decisió del comú d'embellir l'arquitectura més tradicional al mateix temps que es rehabiliten carrers i cases en què s'inclou simbologia de la història del país i les seves famílies.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Anna Romagosa

 

 

 

 

Comparteix: