L'escultura "Esforç" de Faust Campamà corona la coma d'Arcalís

www.andorradifusio.ad

Actualment hi ha una trentena d'hotels amb distinció cicloturista i es busquen nous mercats com Holanda o Anglaterra per fer conèixer l'oferta. Mentrestant s'ha inaugurat una escultura que resumeix tot el que es fa per arribar a una de les fites més exigents.

De ferro corten amb base de pedra, l´escultura que corona la coma d'Arcalís marca l´arribada a un dels ports que exigeix més esforç i que ha estat protagonista a com a final d'etapa del Tour, la Vuelta o la Volta als ports. "És com un híbrid de persona i màquina", diu l'autor, que ha volgut reflectir "la connexió que ha de tenir la persona que es posa a pujar un port com aquest, amb la fita a la vista dels seus ulls". ´

Per a la parròquia, aquesta és una prova més que Ordino-Arcalís es converteix en un orgull esportiu hivern i estiu. El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, destaca que "és un dels llocs emblemàtics d'Andorra des del punt de vista de la muntanya, l'esquí, la bicicleta i l'esport en general".

Actualment hi ha una trentena d´establiments amb segell cicloturista i es fan nous esforços per captar ciclistes més enllà d´Espanya i França, seguint el model de Mallorca. El ministre de Turisme, Francesc Camp, explica que es porten "operadors de paísos on hem detectat que hi ha creixement del ciclisme, com Anglaterra, irlanda i Holanda perquè es vagi coneixent el país".

Andorra s´instal·la en el mapa ciclista amb motius per dir al món que el país va sobre dues rodes.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

Més transaccions immobiliàries i molta menys obra nova "Vespres d'estiu" posa la música a la nova campanya estival d'RTVA