Espanya reconeixerà el 80% dels títols de batxillerat professional andorrans

El 80% dels títols de batxillerat professional s'homol

El 80% dels títols de batxillerat professional s'homologaran amb Espanya. Ho ha acordat la Comissió Mixta d'Educació hispanoandorrana, que s'ha reunit a Madrid. L'han presidit el secretari d'Estat d'Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, i el seu homòleg espanyol, José Manuel Bar. 

En concret, les titulacions homologables seran les de tècnic en cures d'infermeria, tècnic de suport de sistemes informàtics i xarxes, tècnic de suport a la gestió administrativa i tècnic sociocomunitari. En queda fora el títol de tècnic de suport de desenvolupament d'aplicacions perquè no existeix una titulació equivalent a Espanya, ni per contingut ni per forma. Per a la resta de diplomes professionals inicials les dues administracions continuaran treballant en el seu reconeixement. 

La trobada també ha servit per tractar aspectes com ara els efectius i les infraestructures escolars del sistema educatiu espanyol al Principat, els projectes pedagògics comuns als tres sistemes educatius, especialment l'aplicació i el desplegament dels Plans Nacionals d'Assetjament, Igualtat, i Infància i Adolescència, així com l'atenció a la diversitat que s'està duent a terme als diferents sistemes educatius del país.

Un altre punt de l'ordre del dia ha estat l'ús de les tecnologies i de les pantalles a l'aula, les competències digitals i les proves DELE de l'Institut Cervantes (Diplomes d'Espanyol com a Llengua Estrangera) que se celebren al Principat.

Informa: Redacció

Comparteix:

Roger Casamajor, millor actor protagonista 'La Caseta dels nens', un espai únic per atendre als menors que han patit agressions sexuals