ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'especialista Joel López pronostica que el pitjor de la Covid-19 quedarà enrere aviat i demana començar a planificar la desescalada

www.andorradifusio.ad

El biòleg i bioinformàtic Joel López creu que en un mes podria començar la desescalada de mesures anticovid perquè la pandèmia anirà a la baixa. De fet, va més enllà i considera que en mig any o una mica més podria perdre molta virulència i convertir-se en una malaltia similar a la grip, amb molts infectats i una letalitat molt baixa.

López creu que en un mes els casos de la Covid-19 aniran molt a la baixa i s'hauran de començar a treure mesures de restricció.

Demana que es comenci a pensar en com fer la desescalada. Apunta que pels volts de l'hivern podria haver perdut la major part de la seva virulència i que es podrà viure "amb una relativa normalitat".

Considera que les primeres mesures de desescalada haurien de ser la retirada de les mascaretes, primer a l'exterior i després a l'interior. Això sí, alerta, "anant molt en compte en les èpoques d'octubre-novembre, i sense cometre els errors del passat pensant que s'ha acabat massa ràpid".

Opina que s'haurà de protegir els col·lectius més vulnerables. "Quan tinguem tota la població immunitzada prenent les mesures de protecció sobre aquests grups de població, hauria de ser com una grip", ha manifestat incidint en què no vol "treure importància" a aquesta altra afecció.

Afirma que la possibilitat que apareguin noves variants més letals i agressives en països poc desenvolupats, amb poca vacunació, existeix. Però afegeix que no és el més probable.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: