Els eSports situen Andorra al mapa

www.andorradifusio.ad

Andorra ha estat l'escenari del primer eSports City Talks. Més d'un centenar de professionals del món dels eSports d'arreu del món s'han reunit per reflexionar i debatre sobre la comunitat dels esports electrònics i els videojocs. Un sector que, només l'any passat, va arribar a moure més de 1.300 milions d'euros.

Tecnologia blockchain, metavers i web3 han estat temes protagonistes en la primera edició dels eSports City Talks d'Andorra. Més d'una vintena de ponents internacionals han parlat sobre les darreres tendències del sector. 

L'esdeveniment ha tingut molt d'èxit: s'han exhaurit les 150 entrades disponibles dedicades als professionals de la indústria. Més enllà de les noves tecnologies, també s'han tractat altres temes.

"Destinacions i eSports, com una destinació es desenvolupa a partir del sector dels eSports, com s'està tractant la part educativa en el sector, com les empreses de fora del sector l'estan aprofitant per objectius propis".

Judit Hidalgo, directora d'Andorra Business.

A la jornada també s'ha reflexionat sobre el futur d'un sector molt canviant. Tots els actors implicats han coincidit en que Andorra és cada vegada més un país referent dels esports electrònics

"Andorra ha estat molt pionera en la creació d'una llei específica de eSports. S'està consolidant com un destí de bastant rellevància a nivell europeu i amb aquest esdeveniment comença a guanyar rellevància internacional".

Arturo Castelló, CEO Encom.

"És una de les apostes que ha fet el Govern d'Andorra mitjançant Andorra Business. És un camp que pot aportar molt al país i que ens pot posicionar".

Conxita Marsol, ministra de Treball.

Segons dades de Newzoo el sector dels videojocs va moure més de 1.300 milions d'euros l'any passat. L'esdeveniment ha estat organitzat per Andorra Business i ha comptat amb la col·laboració d'Encom.

Informa: Karen Gacusana
Imatges: Fernando Montero

Locució: Caterina Vidal

Comparteix:

Àmplia participació en un curs per crear videojocs Enxampen un conductor andorrà a 181 km/h