Espot diu que els governs d'Espanya i Catalunya es contradiuen sobre la mobilitat i demana que es posin d'acord

www.andorradifusio.ad

En relació amb la mobilitat entre Catalunya i Andorra, el cap de Govern, Xavier Espot, ha revelat que mantenen contactes amb el govern espanyol i reconeix que la versió contradiu el que aquest diumenge al matí assegurava el secretari general de Salut català.

Fonts del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol constaten que segons el Reial decret 926/2020, en vigor en aquests moments, el govern de la comunitat autònoma ha de comunicar la decisió que prengui a l'administració estatal, sense que això impliqui haver de demanar permís.

"Sembla que les versions en aquest sentit són una mica contradictòries i, per tant, crec que pertoca intentar que els uns i els altres es posin d'acord sobre aquest extrem", deia Espot, tot assegurant que "en tot cas, nosaltres ens esforçarem perquè al final tot plegat acabi fructificant positivament per a Andorra".

El cap de Govern també ha recordat la importància d'aquestes decisions estrangeres per a Andorra, perquè "acaben tenint un impacte molt significatiu en l'economia i en la nostra societat".

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Marta Pons

Comparteix:

Preservar el sistema de salut, defensar l'educació i apostar per la sostenibilitat i el multilateralisme, els eixos del discurs de la síndica per la Constitució Els grups parlamentaris reaccionen a les reflexions de la síndica general per la Constitució