Espot posa damunt la taula una proposta de prestació per als espanyols que es queden sense feina a Andorra

www.andorradifusio.ad

Andorra proposa ampliar la cobertura per desocupació involuntària als residents i transfronterers espanyols que es quedin sense feina i hagin de tornar al seu país. Es desvincularia així la prestació del requisit de residència. Ho ha anunciat el cap de Govern després de reunir-se amb el president espanyol a Madrid. 

En la visita d'Espot a Madrid, Espanya ha mostrat el seu suport a Andorra pel que fa a la negociació amb la Unió Europea que permetrà al Principat accedir al mercat interior europeu. Actualment, es debat la lliure circulació de persones. Un punt controvertit, així com la prestació de serveis i dels serveis financers. 

La política migratòria requerirà d’arbitratge polític, però Xavier Espot assegura que el president del govern espanyol entén que el Principat demani adaptacions a la normativa europea per les seves particularitats. Ara bé, abans caldrà resoldre qüestions bilaterals amb el país del sud, que ja s’estan treballant, com la manera de donar cobertura econòmica als espanyols residents i transfronterers que es quedin sense feina a Andorra.

Així el cap de Govern ha esmentat la creació d'un grup de treball per treballar aquesta qüestió. "Hem donat instruccions polítiques perquè un grup de treball pugui arribar a un acord sobre aquesta qüestió que desglossi el terreny i que Espanya ens pugui donar suport intens i rellevant en aquest capítol de la lliure circulació de persones, així com d'altres, que seria al segon semestre del 2023 que és quan Espanya assumiria la presidència del Consell de la Unió Europea".

El cap de Govern també ha deixat clar que "Espanya ha agraït que Andorra pugui trobar solució definitiva a aquestes problemàtiques que fa anys que coneixen, però no ho ha condicionat al seu suport." Espot recalca que l'encaix d'Andorra a la UE és una evolució natural que va en línia amb el procés d'homologació, transparència i obertura que ha estat desenvolupant en els últims 15 anys el país.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

El públic de Waver a la Farga Rossell reivindica més rock dur als escenaris Ordino aprova la modificació del pla d'urbanisme