Espot repassa a París l'agenda europea 

Xavier Espot s’ha reunit aquest dimarts a París amb

Xavier Espot s’ha reunit aquest dimarts a París amb Patrick Strzoda i amb el nou director de Gabinet del copríncep Macron, Patrice Faure, i ha mantingut una trobada amb el governador del Banc de França, François Villeroy de Galhau. L'acord d'associació amb la UE ha estat el tema central de la trobada.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha mantingut una reunió de treball aquest dimarts amb el representant personal del copríncep francès, Patrick Strzoda, al Palau de l’Elisi, on ha pogut conèixer el nou director del gabinet del president Emmanuel Macron.

El cap de Govern els ha traslladat l’aprovació de l’acord polític amb la UE el passat desembre i els ha informat que durant els propers mesos s’enllestirà la redacció de l’Acord d’associació. Aleshores, ha explicat, se centraran els esforços en fer-ne una àmplia difusió a la població, abans de sotmetre’l a consulta.

La trobada, que ha comptat també amb l’assistència de l’observador actiu del Pacte d’Estat per a l’acord d’associació amb la UE, l’ex-cap de Govern, Jaume Bartumeu, s’ha reiterat el compromís d’Emmanuel Macron de visitar Andorra durant el segon semestre del 2024.

Espot ha agraït el suport global de França al llarg de la negociació, i en especial els darrers mesos. En concret, ha posat en valor el suport ofert per establir contactes amb la Banque de France. Aquest dimarts, precisament, s’ha informat al governador de la Banque de France, François Villeroy de Galhau sobre l’estat d’avançament de les negociacions de l’acord d’associació i s’ha debatut sobre la implementació del protocol de serveis financers.

El cap de Govern ha estat acompanyat a la trobada del ministre de Finances, Ramon Lladós, i del director general de l’Autoritat Financera Andorrana, David Cerqueda

Informa: Redacció
Imatge: Arxiu/Twitter Xavier Espot

Comparteix:

Nou llibre de Joan Ganyet que il·lustra l'art a Itàlia Una productora andorrana portarà als cinemes la trajectòria del grup català Sau