L'esquí escolar arrenca amb més de 4.000 alumnes

www.andorradifusio.ad

Aquesta setmana més 4.000 alumnes hauran començat l'esquí escolar. La presència de més esquiadors fa que els joves no hagin d'esperar tant per pujar a la cadira. Aquest dijous hem acompanyat un grup de l'escola andorrana d'Encamp a Grau Roig.

El primer grup és de primera ensenyança. Com ells, aquesta setmana hauran passat al voltant de 4.200 alumnes, que fan dues hores de monitor incloses en educació física.

El fet que hi hagi més esquiadors a pistes que altres anys també els beneficia. El director de primera ensenyança de l'escola andorrana d'Encamp, Santi Rodríguez, diu que el problema que tenien l'any passat era que, "com que no hi havia pràcticament ningú esquiant, s'havia d'esperar molta estona a les cadires i aquest, per sort, ja tenim gent que els pots acompanyar".

Per la resta és el mateix de cada any.  Alguns com la Inés comencen per nivells base.  Altres com la Tània estan en grups més avançats. "De vegades fem alguna pista negra, però poques", afirma.

Els primers dies són crucials per detectar nous talents per això els més experimentats tenen entrenador de la federació. La cap d'entrenadors de Grau Roig, Alejandra Rivero, explica que intenten "detectar els nanos amb un nivell més alt d'esquí per motivar-los i agafar-los a l'esquí club".

L'esquí és per a molts part de la seva vida, a l'escola i fora, per això un dia com aquest és més que divertit.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

La 4a campanya de donació de sang de l'Escola Andorrana vol arribar als 400 donants 629 casos nous de coronavirus i 210 aules sota vigilància activa, mentre baixa la pressió a l'hospital