ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Estades de professors als altres sistemes per conèixer noves metodologies

www.andorradifusio.ad

El ministre d'Educació ha estat el primer convidat de la temporada de l'"Ara i Aquí". Eric Jover vol incrementar la col·laboració entre els tres sistemes educatius i pensa que es podria fer amb la mobilitat de professors.

El ministeri d'Educació aposta perquè els professors facin intercanvis entre les escoles dels tres sistemes. Serien estades de curta durada amb l'objectiu de conèixer d'altres metodologies i enriquir així l'experiència i els coneixements dels docents.

Un projecte del qual ja s'han fet les primeres reunions per tirar-lo endavant i que segons el ministre pot suposar "un salt qualitatiu endavant".

Pagar drets d'autor a les escoles

En el seu pas per Ràdio Nacional, el ministre també s'ha referit a una de les polèmiques dels darrers mesos. Podem ha demanat que els drets d'autor no s'apliquin al material musical que s'utilitza als centres educatius. Jover ha estat contundent: “L'escolaritat a Andorra és gratuïta pels tres sistemes i, si arribem a un acord, no farem que les famílies paguin aquesta tarifa". Quedarà pendent per decidir qui l'assumeix, si les escoles, els sistemes educatius o el ministeri.

Aquesta setmana acaba el termini per presentar esmenes a la llei del cos d'educació. El ministre pensa que no serà un tràmit tan complicat com el d'altres cossos perquè el text està força consensuat entre el ministeri i el Sindicat d'Ensenyament Públic.

Entrevista completa al ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, a l'Ara i Aquí


Informa: Judit Pedrós
Imatge: Jordi Seabra
Locució: Montse Grau

Comparteix: