Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

De l'aula tecnològica Loopa a la final mundial de la VEX IQ Challange als Estats Units

www.andorradifusio.ad

La VEX IQ Challenge és la competició internacional de robòtica que aplega més gent de tot el món. Enguany, l’aula tecnològica Loopa hi ha participat per primera vegada amb dos equips i amb molt bons resultats. La prova és que un d’ells participarà en la final mundial que es farà el mes que ve als Estats Units.

Sabien que el nivell dels equips de robòtica catalans era molt alt i que no seria fàcil, però el Calceteam, integrat per Ares Rovira, Nil Tomàs, Frans Visent, Albert Nadal i Pau Fàbrega, ha aconseguit pujar al més alt dels podis català i espanyol de la VEX Competition.

Treballen bé junts i aprofiten els punts forts de cadascun. L'altre equip, el Mythical, format per Cerni Roig, Adrià Isal, Martí Boix i Dani Bringué, ha aconseguit el subcampionat de Catalunya i la cinquena posició d'Espanya. L’objectiu del joc és aconseguir la màxima puntuació agafant cubs amb el robot i apilant-los. La prova més representativa és el Teamwork, que consisteix a treballar conjuntament amb un altre equip, unint esforços.

El proper repte del Calceteam és la final internacional de la competició, que es celebrarà a Kentucky del 28 al 30 d’abril. Una cita que aplegarà més de 200 equips d’arreu del món, els millors, i Andorra hi serà. Una fita que des de Loopa defineixen d’històrica.

Ara, l’equip andorrà està centrat a millorar el robot i, també, en la recerca de patrocinadors, que els ajudin a finançar el viatge als Estats Units. Una experiència que segur que no oblidaran mai.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix: