ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Experts francesos recomanen instal·lar més càmeres de seguretat i actualitzar els protocols de funcionament de la Comella

www.andorradifusio.ad

El centre penitenciari instal·larà més càmeres de seguretat, actualitzarà els protocols de funcionament i canviarà una part del mobiliari. Són algunes de les recomanacions que han fet els experts francesos que han elaborat una auditoria.

Aquesta setmana dos experts de l'administració penitenciària francesa han dut a terme una auditoria externa del centre penitenciari. Era un dels projectes que tenia previst el ministeri de Justícia i Interior arran de la fuga d'un pres a l'octubre.

A l'espera de les conclusions finals, els dos especialistes han recomanat instal·lar més càmeres de seguretat en punts determinats de l'estructura i actualitzar els protocols de funcionament, que inclouran simulacres periòdics. També es faran canvis en el mobiliari. Són propostes que van fer durant la reunió que van mantenir dijous amb el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.

Aquest ha donat instruccions al director del centre per tal que assumeixi de forma transitòria les funcions de responsable de seguretat, a l'espera que se'n designi un d'específic. L'informe final dels tècnics inclourà tant l'anàlisi del succés que va propiciar la fuga del pres com recomanacions per reforçar la seguretat i l'organització.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

18.208.202.194