Facilitats en el canvi de sexe registral, supressió de la incapacitació i agilitació del divorci: el Consell aprova el nou codi de família

www.andorradifusio.ad

Consens ampli per aprovar el nou codi de família, que permetrà canviar de sexe al registre sense haver de passar per tractaments hormonals ni operacions. Es regula també el canvi de nom i s'aparquen conceptes com el d'incapacitació. El divorci s'agilita i no s'haurà de passar per una separació prèvia. Divergència només amb la diferenciació dels conceptes matrimoni, entre persones de diferent sexe, i casament, nomenclàtor que portaran les unions de persones homosexuals. 

La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar, denuncia la influència religiosa que hi pot haver hagut en aquest àmbit. "Sospitem que aquí la influència de l'església catòlica ha tingut alguna intervenció més de la que se'ns explica".

Per la seva banda, Carles Enseñat, president del grup parlamentari demòcrata, ha insinuat que l'església si que hi pot haver posat algun problema. "França no posava absolutament cap problema, però segurament l'església sí que el posava i per tant, vam optar per aquesta fórmula menys invasiva. Sabem que el PS ho vol portar al Tribunal Constitucional i si finalment el tribunal vol que li diguem matrimoni, li direm matrimoni, perquè tampoc tenim un problema ideològic".

Informa: Ariadna Guiu Vila

Comparteix:

El tribunal de la causa primera de BPA vol agilitar el judici després de 13 mesos Les hipoteques s'encariran davant la primera pujada del tipus d'interès en onze anys