ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els familiars celebren poder tornar a visitar els residents dels centres sociosanitaris

www.andorradifusio.ad

Es reprenen les visites als centres sociosanitaris després d'un mes amb les portes tancades arran dels diversos brots de Covid-19 detectats després de Nadal. Un retrobament molt esperat per a familiars i residents, que ja tenen la vista posada a poder sortir i agafar aire fresc.

Després dels diversos brots detectats a Salita, Sant Vicenç d'Enclar i l'Albó, que van fer arribar al límit la planta Covid-19 d'El Cedre, Salut va decidir tancar tots els centres sociosanitaris per frenar l'escalada de contagis.

Ara, un mes després i amb el procés de vacunació finalitzat, les residències han tornat a obrir les portes coincidint amb una bona evolució de la pandèmia.

Des de divendres, familiars i residents es poden retrobar, seguint estrictes mesures sanitàries, i deixar enrere les visites virtuals. Una de les familiars, Sandra Cano, ha detallat que per poder veure'ls cal doble mascareta i guants. Les visites es porten a terme en una sala desinfectada. "Els primers deu minuts són molt emotius". Un altre dels familiars, Marc Crichton, ha assegurat que la seva mare "està molt satisfeta" de poder tornar a rebre visites després de temps parlant per telèfon.

En aquesta línia, Montse Puig i Maribel Chato coincideixen que poder tornar a veure els seus familiars és "una il·lusió", "provoca molta alegria". Creuen que també "és un plus" per als residents, que fa dies que no surten i "tampoc ho han passat gaire bé".

El proper pas és respirar aire fresc, un fet que els usuaris dels centres esperen amb candeletes. Segons ha comentat Glòria López, la seva familiar "enyora molt poder sortir". Tot i això, també ha remarcat que hi ha un sentiment de por. "M'estimo més que es faci a poc a poc".

A partir d'aquest dilluns s'autoritzen les sortides amb l'acompanyament de personal de les residències i a espais controlats que permetin una desinfecció freqüent dels residents.

Malgrat tot, hi ha familiars que demanen més llibertat per als usuaris que ja tenen anticossos.

Informa: Laura Cugat-Òscar Serrano
Imatges: Nil Forcada-Arnau Teixidó

Comparteix:

54.236.58.220