FEDA aposta per fomentar l'economia local amb la cogeneració

www.andorradifusio.ad

FEDA aposta per estendre la cogeneració i la xarxa de calor per fomentar la producció local i reduir la dependència energètica de l'exterior. El nou projecte a la Comella podria donar servei als primers edificis en 2 o 3 anys. Aquest projecte, juntament amb d'altres del pla sectorial d'infraestructures energètiques, han de contribuir a reduir un terç les emissions de CO2 l'any 2030.

Diversificar riscos, deslligar-se de la volatilitat del preu del petroli, tenir més fonts d'energia per produir electricitat i dependre menys de l'exterior. Aquests són alguns dels avantatges de la cogeneració. Actualment, a Andorra només n'hi ha una planta, la de Soldeu. Amb tot, FEDA ja té sobre la taula un projecte a la Comella i un altre al Pas de la Casa. Iniciatives que han de permetre crear economia al voltant de la cogeneració.

A curt termini, FEDA desenvoluparà un projecte per produir electricitat i calefacció a partir de l'energia que es genera amb la crema de residus a CTRASA. Els primers edificis que podrien aprofitar-la podrien estar connectats a la xarxa abans del 2020.

El Pla Sectorial d'Infraestructures Energètiques presentat pel Govern al febrer preveu que aquest tipus de projectes augmentin la sobirania energètica i fomentin la sostenibilitat. L'objectiu és que l'any 2030 Andorra emeti un 33% menys de gasos hivernacle.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix:

Augmenta un 20% l'arribada de turistes russos La comunitat russa vota a Andorra per primer cop en unes eleccions presidencials