ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

FEDA aposta per fomentar l'economia local amb la cogeneració

www.andorradifusio.ad

FEDA aposta per estendre la cogeneració i la xarxa de calor per fomentar la producció local i reduir la dependència energètica de l'exterior. El nou projecte a la Comella podria donar servei als primers edificis en 2 o 3 anys. Aquest projecte, juntament amb d'altres del pla sectorial d'infraestructures energètiques, han de contribuir a reduir un terç les emissions de CO2 l'any 2030.

Diversificar riscos, deslligar-se de la volatilitat del preu del petroli, tenir més fonts d'energia per produir electricitat i dependre menys de l'exterior. Aquests són alguns dels avantatges de la cogeneració. Actualment, a Andorra només n'hi ha una planta, la de Soldeu. Amb tot, FEDA ja té sobre la taula un projecte a la Comella i un altre al Pas de la Casa. Iniciatives que han de permetre crear economia al voltant de la cogeneració.

A curt termini, FEDA desenvoluparà un projecte per produir electricitat i calefacció a partir de l'energia que es genera amb la crema de residus a CTRASA. Els primers edificis que podrien aprofitar-la podrien estar connectats a la xarxa abans del 2020.

El Pla Sectorial d'Infraestructures Energètiques presentat pel Govern al febrer preveu que aquest tipus de projectes augmentin la sobirania energètica i fomentin la sostenibilitat. L'objectiu és que l'any 2030 Andorra emeti un 33% menys de gasos hivernacle.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix: