FEDA creu que la xarxa de transport elèctrica està preparada per assumir urbanitzacions com la d'Arinsal

www.andorradifusio.ad

Un dels neguits dels veïns és l'afectació en els subministraments com l'aigua i la llum. En cas de tirar endavant, la construcció d'aquesta nova urbanització a Arinsal no hauria de suposar un problema en la xarxa de transport elèctrica. Segons FEDA, l'estació transformadora de la Gonarda està prou dimensionada per assumir el creixement urbanístic de la zona.

La nova urbanització d'Arinsal no hauria de comprometre el subministrament d'energia a la zona i és que segons FEDA, la xarxa elèctrica del país té prou marge per assumir un creixement com aquest.

Tot i que la distribució a les Valls del Nord està en mans de Nord Andorrà, l'elèctrica creu que les infraestructures estan preparades i prou dimensionades. És més, el director general de FEDA, Albert Moles, ha posat el punt de mira en la nova estació transformadora de la Gonarda que va néixer amb l'objectiu d'abastir d'energia la zona davant la tendència de creixement dels últims anys. Així des de la parapública asseguren que: "FEDA té la capacitat".

Destacar la necessitat, segons Moles, de tenir noves infraestructures de generació interna que redueixin la dependència els països veïns. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

S'incentiva el cinema en català amb una entrada reduïda de 4 euros 150 veïns d'Arinsal consideren 'il·legal' el complex de 32.000 m² que es vol fer al centre del poble