ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

FEDA reprèn les visites al camí hidroelèctric d'Engolasters

FEDA reprèn aquest dissabte les visites al Camí hid

FEDA reprèn aquest dissabte les visites al Camí hidroelèctric d’Engolasters. A través d’aquesta activitat, els guies de FEDA oferiran als visitants la possibilitat d’endinsar-se en la història i el funcionament de la principal infraestructura hidràulica del país.

Les visites són a l'aire lliure i estan adaptades a la situació actual de pandèmia i totes les mesures de prevenció i seguretat. Al llarg del recorregut es dona a conèixer la construcció de la infraestructura hidràulica en el marc de la història de FHASA i de l’impacte que va tenir per al país, així com la casa on vivien els guardes d’Engolasters i el funicular que l'enllaçava amb la central hidroelèctrica d’Encamp.

La visita també permet entendre com es produeix electricitat avui en dia gràcies a la força de l’aigua, que és la principal font d’energia elèctrica del país, i que és 100% renovable. A més, es mostren els usos de les diverses construccions de FEDA, com ara el dic o bé els canals Valira i Madriu i es visiten instal·lacions que normalment no estan obertes al públic, com la sala de màquines de l’antic funicular o la galeria subterrània de dins del dic de l’estany d’Engolasters.

Les visites es podran fer els dissabtes a les 11 hores durant els mesos de maig, juny i setembre. Al juliol i l’agost s’oferiran visites de dimarts a diumenge a les 10, 12, 15 i 17 hores. A més, les explicacions s’ofereixen en català, castellà, francès i anglès. Per tal de garantir la màxima seguretat, l’ús de la mascareta serà obligatori, hi haurà distància entre grups de convivència i l’aforament màxim es limitarà a 12 persones per visita.

Informa: Redacció
Fotografia cedida: FEDA

Comparteix:

3.238.99.243