La Federació de la gent gran no veu clar que serveis de podologia es facin a les cases pairals

www.andorradifusio.ad

El cap de Govern va anunciar en el marc de la Festa Magna, l'octubre passat, que s'estava ultimant un acord amb el SAAS i el Col·legi de Podòlegs per oferir servei als centres d'atenció primària i a les cases pairals. Les converses encara no han donat fruit. Des de la Federació d'Associacions de la Gent Gran posen en dubte la idoneïtat de la mesura.

El cap de Govern va avançar en la darrera Festa Magna, l'octubre passat a Encamp, que la gent gran podria tenir accés a serveis de podologia en els centres d'atenció primària i fins i tot a les cases pairals. Tres mesos més tard, però, els serveis no s'han posat en marxa, com constata la Federació d'Associacions de la Gent Gran, que aposta per una fórmula diferent a la del Govern.

"No sé si s'està marejant la perdiu, o si no es vol. Però és tan senzill com agafar un podòleg assalariat, fer un protocol i definir quantes atencions, evidentment gratuïtament, o nosaltres som més partidaris que tingui un petit cost pel pacient", ha afirmat el president de la Federació d'Associacions de la Gent Gran, Fèlix Zapatero.

El president no veu clar tampoc que els serveis de podologia es puguin fer a les cases pairals. "Hi ha molts casals que no estan preparats per l'atenció pedològica."

Des del Govern s'assegura que continuen treballant amb el col·legi per tancar un acord i que encara es troben dins el termini, perquè el cap de Govern va assenyalar que es volia implementar durant el primer trimestre d'aquest any.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Kevin Ribeiro-Arxiu   
Locució: Òscar Serrano

Comparteix:

'Quatre dones i el sol' arriba a Barcelona El president de la Unió Hotelera anuncia la creació d'una plataforma per dialogar amb el Govern i resoldre problemes endèmics