La feina de professors, tècnics de manteniment i cuiners per preparar l'inici de curs 

www.andorradifusio.ad

Les escoles ho tenen pràcticament tot a punt per arrencar el curs dilluns. Una feina que es fa durant tot l'estiu, però que s'intensifica aquests dies. Hem visitat el col·legi Sant Ermengol, on mestres, tècnics de manteniment i cuiners estan ultimant els preparatius. Tot i que molts fa anys que s'hi dediquen, viuen aquest moment amb la il·lusió del primer dia. 

Concentració, nervis, però moltes, moltes ganes. Aquests són els sentiments que es desprenen entre la sala de professors i els passadissos del col·legi Sant Ermengol a pocs dies de començar el curs. Hi ha diverses novetats, però els valors a transmetre es mantenen. 

Una de les novetats que s'ha incorporat són les classes de plàstica en anglès, per als de primer fins a quart. Així que cal preparar la classe: "he retolat la classe amb el vocabulari que utilitzarem", detalla la mestra de plàstica i anglès, Núria Rabadà. I tot i potar molts anys "sempre hi ha nervis" ens assegura la professora de biologia d'ESO i batxillerat, Lourdes Cirera.

El personal de manteniment ho revisa tot i, per exemple, prepara les cadires en funció del nombre d'alumnes de cada aula. 

En paral·lel, a la feina de preparació pel nou curs que fan el personal docent i de manteniment, també s'escalfen els motors a la cuina.

La Lourdes, la cuinera, farceix el rebost, una tasca primordial per tenir-ho tot preparat. El Jaume Torra, cap de cuina, ens ensenya unes olles industrials a on arriben a bullir, per exemple, entre 40 i 50 quilos de llegums. Ens explica que també és essencial revisar-les bé per comprovar que funcionen correctament. 

I, seguint la tradició, aquests dies previs els professors esmorzen junts per posar-se al dia i, sobretot, alliberar tensions.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

Auvinyà es trasllada a la dècada del 1940 per al rodatge de "Dama Blanca" S'aprova la llei de la suspensió transitòria de la inversió estrangera en immobles