Fer que el bus s'assembli al metro. És possible?

www.andorradifusio.ad

L'ACA Club tanca el 2023 amb més d'11.500 socis i encara aquest any amb l'objectiu d'acostar als més joves el club i millorar-ne la paritat. També està treballant en un projecte que milloraria la mobilitat a les parròquies baixes i que consistiria a potenciar de forma molt innovadora el transport públic.

És una iniciativa pionera que funciona a Vitòria i que consisteix en incrementar de forma dràstica les freqüències d'autobús, alhora reservant carrils estrictament per aquests vehicles i millorant l'eficiència del sistema de fitxatge per part dels usuaris. Es diu Metro Bus i vol fer que els autobusos funcionin com els metros de les ciutats grans.

"Vitòria és un clar exemple d'implantació fàcil, ràpida i eficient del transport públic a Andorra. La practicitat d'un metro per l'usuari es trasllada en superfície i els busos es converteixen en metro".

Toti Sasplugas, secretari general de l'ACA.

El Club té ara més d'11.500 socis, el 50% dels quals té més de 60 anys. Per això, un dels objectius d'aquest any és adaptar-se als nous temps i aconseguir més paritat. Prepara a finals de maig la Ral·li de les Princesses. El Ral·li acull 100 equips femenins amb cotxes clàssics.

"Tenim la sort que surti de París i arribi a Andorra. Pensem que és una oportunitat per gaudir d'aquests vehicles històrics i per fer el pas d'entendre l'automobilisme des d'una visió femenina, que pot ser molt interessant".

Toti Sasplugas, secretari general de l'ACA

En la sessió d'aquest dimarts també s'ha avançat que el club prepara un altra projecte d'esports electrònics 100% femení, però per saber-ne més detalls encara s'haurà d'esperar. 

Informa: Caterina Vidal
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

Declarar només una vegada i un tribunal especialitzat: reptes per abordar la violència de gènere  Buhos, Els Catarres i Despistaos, a la festa del poble d'Encamp