ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Filloy veu "coherent" mantenir la congelació dels lloguers l'any vinent

www.andorradifusio.ad

La congelació del preu dels lloguers, probablement, s'allargarà un any més. Així ha trascendit després de la primera reunió de l'any de la Comissió Nacional de l'Habitatge. El raonador del ciutadà ha mostrat tot el seu suport a la mesura.

El Govern preveu que la congelació del preu dels habitatges de lloguer s'hagi de mantenir l'any vinent, tenint en compte la situació actual en què la pandèmia continua afectant l'economia de les famílies. Així ho ha manifestat el ministre d'Afers Socials i Habitatge, Víctor Filloy, després de la primera reunió de l'any de la Comissió Nacional de l'Habitatge i d'escoltar els diferents actors implicats. Ha dit veure "coherent" prorrogar la congelació, però ha afegit que "en tot cas el que sí demanen els sectors és continuar trobant fórmules d'oxigenació perquè tampoc és bo mantenir-la per sempre".

Filloy ha explicat que el seu ministeri destinarà 2,8 milions d'euros a la convocatòria per enguany d'ajuts a l'habitatge, un 43% més que la darrera, el 2019, en què es van destinar 2 milions. Afers Socials ha acceptat prop de 1.400 sol·licituds per aquest concepte, tres-centes més que en la convocatòria anterior.

El ministre ha recordat que en total el Govern ha destinat prop de 60 milions per donar suport a les famílies en el seu dia a dia, ja sigui a través d'expedients temporals d'ocupació, prestacions per desocupació i ajudes a l'habitatge.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Ricard Tenza

 

Comparteix:

3.210.184.142