La Fira del Bestiar a Ordino busca donar visibilitat i reivindicar la ramaderia

www.andorradifusio.ad

La tercera edició de la Fira del Bestiar a Ordino compta amb 120 caps de bestiar i 5 vedells per subhastar. S'han reunit aquest matí de dissabte professionals de la ramaderia, i autoritats, també per seguir impulsant el sector.

Ordino ha encetat la tercera edició de la Fira del Bestiar. Un dels objectius és donar visibilitat i seguir reivindicant la ramaderia. La fira compta amb 120 caps de bestiar

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó, ha explicat que la fira serveix per "mostrar el treball del ramaders, en una parròquia que és molt activa en aquest sector". Per la seva banda, el conseller d'Agricultura i Medi Ambient del comú d'Ordino, Eduard Betriu, ha destacat la bona participació, superant les xifres d'anteriors edicions.

La subhasta és un dels punts principals de la fira, i també s'ha pogut veure com s'extreia la llana d'algunes ovelles. A més, hi ha 11 mascles de la raça bruna a concurs, un dels anys on n'hi ha més. Clvó destaca la feina que s'ha fet en la "selecció i millora de la raça". 

Paral·lelament hi ha un mercat de productes agrícoles, un bon incentiu per promocionar i vendre producte local.

L'esdeveniment, que ha tingut molta afluència i s'allargarà fins aquest diumenge.

Informa: Maria Lucena
Imatges: Eric Escabias

Comparteix:

La plaça del Poble acull un taller de circ amb estructures d'equilibris El Mercat de la Vall inaugura una nova temporada