El fiscal començarà dimarts a exposar les penes individuals per als acusats de la causa primera de BPA

www.andorradifusio.ad

Després de sis dies, aquest dilluns la fiscalia ha acabat la lectura de l'informe de conclusions de la causa primera de BPA. A partir de demà dimarts, se sabran les penes que el fiscal demana per a cadascun dels 24 encausats.

La causa primera de BPA encara la recta final, una vegada el fiscal ha acabat l'informe de conclusions. Han estat sis jornades en què Alfons Alberca ha detallat, punt a punt tenint com a referència informes policials, el que considera un entrellat que donava carta blanca a Rafael Pallardò per blanquejar diners de procedència il·lícita del grup de Gao Ping.

Com a prova de la disposició del banc intervingut a aquestes pràctiques, Alberca ha exposat que altres dues entitats andorranes havien decidit prescindir de Pallardò com a client, atesa la naturalesa de les seves operacions.

També  ha exposat documents on s'advertia BPA que els seus estàndards de prevenció del blanqueig no eren adequats. A partir de demà el fiscal exposarà les penes que demanarà per a cadascú dels 25 encausats.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

L'Assemblea General de l'ONU girarà al voltant de l'Agenda 2030 Una possible infracció molt greu i 196 isards capturats