El Fons de Reserva de Jubilació remunta després de la patacada del 2022 i tanca el mes de març amb 1.548 milions

www.andorradifusio.ad

El Fons de Reserva de Jubilació remunta després de la patacada als mercats que va suposar el 2022 i tanca el mes de març passat amb 1.548 milions. Una tendència a l'alça la que hi ha hagut el primer trimestre del 2023. 

L'esclat de la guerra d'Ucraïna i la inflació van suposar un daltabaix als mercats borsaris. Amb la conseqüència que va tenir en els actius que gestiona el Fons de Reserva de Jubilació. 

La tendència creixent dels darrers anys va caure de patac amb una sostragada a la caixa de pensions que no es va viure ni amb l'esclat de la pandèmia, quan l'ens va poder salvar la situació. 

L'any passat el fons tancava amb 1.472 milions d'euros, una dada que contrastava amb els més de 1.580 milions amb què es tancava l'exercici del 2021

Ara, durant el primer trimestre d'enguany, el fons ha començat a repuntar. Al gener trencava de nou la barrera dels 1.500 milions i a final del mes de març es situava en 1.548 milions

Uns actius, però, que encara estan lluny dels de fa dos anys

Ara bé, un dels objectius del Fons de Reserva de Jubilació, el de batre la inflació, se segueix complint. L'IPC acumulat al país se situava a finals del passat mes en un 16%, mentre que la rendibilitat, també acumulada, del fons superava amb escreix el 22%. 

Una distància que s'ha tornat a eixamplar enguany després que el 2022 s'escurcés i molt. 

Informa: Redacció

Comparteix:

Dia de l’emprenedoria: dos casos d’èxit Molly i Shelly Puigcercós superen la primera fase de 'La Voz Kids'