ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La força de l'Art Africà arriba a Centre d'Art d'Escaldes-Engordany

www.andorradifusio.ad

Màscares, talles i fetitxos apropen Àfrica al Centre d'Art d'Escaldes-Engordany. Formen part de l'exposició "Art Africà, batec de la humanitat", que aplega més de cent peces del metge i col·leccionista Ramon Abad que es pot veure fins setembre.

Una peça adquirida a Tanzània i que pot recordar "El crit" de Munch és un dels exemples que Abad exposa sobre la força que transmet l'art africà.

Trencador, anònim i difícil de datar i d'ubicar, en un continent en què conviuen nombroses ètnies i llengües, conquerit, explotat i descobert per Occident. I en la descoberta, també el seu art, amb moltes raons de ser. Segons el col·leccionista, "l'objectiu no és fer una escultura o una màscara, sinó el que significa" perquè "el concepte està per davant l'obra i la finalitat no és l'obra en ella mateixa sinó el que hi ha al darrere". "L'important no és el que es veu sinó el que no es veu", destaca.

Una màscara de Costa d'Ivori és una altra de les preferides del col·leccionista per la diversitat de materials que s'han fet servir, fusta, ferro, plàstic, fibres, ossos i pintures. És un altre dels trets distintius de la producció artística africana.

L'exposició estarà acompanyada d'activitats a l'estiu. A banda de les visites guiades hi haurà tallers per a infants, un de danses africanes i una conferència que clourà la mostra.

Informa: David Domingo
Imatges: Ruben Calvo

Comparteix: