ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

França es compromet a acabar l'adequació de la RN-22 a final d'octubre

www.andorradifusio.ad

França ha garantit al Govern que la zona on hi va haver l'esllavissada a la RN-22 estarà assegurada al cent per cent abans de l'hivern, concretament a l'octubre. Així s'ha assegurat aquest dimarts en la reunió mantinguda a Tolosa amb el prefecte de la regió d'Occitània. Tots dos estats també han refermat el compromís en la lluita pel contraban de tabac i la voluntat de seguir col·laborant en matèria mediambiental.

En la trobada, els ministres han rebut bones notícies sobre la carretera RN-22, que es va haver de tallar l'abril passat per una esllavissada i va estar divuit dies tancada. Els responsables francesos han confirmat que les actuacions per garantir-ne la seguretat i per evitar més problemes estaran a punt a final d'octubre, abans de la temporada d'hivern. "Hem volgut agrair la urgència i la rapidesa amb la qual França va actuar en el tema de l'esllavissada per intentar recuperar l'accés amb tota la normalitat possible a Andorra i al Pas de la Casa. La bona notícia que hem rebut avui és que a final del 2019 tot l'accés es reobrirà amb total normalitat, recuperant l'accés per la via original com fins ara el coneixíem", ha explicat el ministre de la Presidència, Jordi Gallardo.

A la reunió les dues part han refermat el seu compromís en la lluita contra el contraban. "No pot ser d'una altra manera en un tema tan important per a Andorra i França, reforçant les accions que es fan al punt fronterer i la col·laboració que hi pot haver i que hi és entre els cosssos d'ordre dels dos estats", afegia Gallardo.

La col·laboració en matèria de medi ambient i de transició energètica ha estat una altra de les qüestions que s'han tractat. Les dues delegacions s'han emplaçat per a properes trobades.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

3.234.210.89