França posa setge al consum de tabac

www.andorradifusio.ad

Ofensiva del govern francès contra el consum de tabac. A partir del 2024 el preu del paquet serà de 12 euros i el 2026 s'enfilarà per sobre dels 13. A més, es prohibirà el consum a parcs, platges i al voltat de les escoles. 

França apujarà el preu del tabac a un mínim de 13 euros el paquet el 2026 i en una primera etapa a 12 euros el 2025, segons ha anunciat el ministre de Salut, Aurélien Rousseau, aquest dimarts. La mesura s'ha acordat, segons fonts ministerials, perquè l'augment de preus és la fórmula més eficaç per lluitar contra el consum de tabac, segons els informes de l'OMS i tots els estudis independents.

La decisió, que es va presentar públicament, forma part del programa de control del tabac, segons el titular de la cartera de Salut. Així la mesura tindrà més recorregut, ja que els espais lliures de tabac es generalitzaran a les platges, parcs públics, boscos i al voltant de llocs públics com escoles. També va destacar que les zones lliures del consum, de les quals ja hi han més de 7.200 en 73 departaments, són sobretot el resultat d'un moviment impulsat localment pels municipis.

Informa: Redacció

Comparteix:

Classicand reaprofitarà escenaris per estalviar Indemnització per als padrins que han de ser desnonats